Routes

AchterhoekDe Paastoer is vaak de eerste rit van het seizoen. Iedereen moet weer even wennen aan het rijden. De temperaturen zijn nog aan de lage kant. Dan is de Achterhoek een mooie bestemming. Oke, veel 30- en 60km-zones, maar dat wordt goed gemaakt door het mooie coulissen-landschap. In deze file een aantal rondjes door het oosten van de Achterhoek. De lengte varieert van 140-190 km. Bij elke route staat een suggestie voor een koffie/lunch.

De routes staan in dit gpx-bestand1 downloAD werkt niet

De routes staan in dit gpx-bestand2 hier wel

De routes staan in dit gpx-bestand3 hier ookRondom Winterswijk: Deze toer gaat onderlangs Winterswijk, door het Woold. Het is een hele oude paastoer, maar blijft nog steeds een mooi rondje. Het begint aan de zuidkant van Hengelo en eindigt in Delden. Pauze op het terras aan het Karpermeer, dicht bij Aalten. Of bij een van de vele rustplaatsen onderweg.

Rondom Aalten: Het begin komt overeen met de vorige route, maar buigt voor Meddo linksaf richting Aalten. Pauze bij cafe-restaurant Koenders in Breedenbroek. De route eindigt in Bentelo bij cafe Spoolder.

Berkelland: Deze route is flink aangepast i.v.m. de aanleg van de N18. Zelf de nieuwe versie nog niet nagereden.
Pauze in Halle, waar je lekker kunt eten bij De Woage.

Achterhoek West Zoals de naam al zegt, een route van 190 km door het westelijke deel van de Achterhoek.


IJssel


Ook deze routes zijn begonnen als Paastoer, vaak de eerste rit van het seizoen, daarom beperkt tot ongeveer 160km. Beide routes gaan richting Olst-Wijhe, de een blijft aan deze kant van de IJssel, de andere gaat via de dijkweg aan de overkant.

De routes staan in dit gpx-bestand


Overijsselse heuvelrugNog altijd een van de eigen favorieten. Deze gaat over de "heuvels" van Overijssel : Rijsserberg, Archemerberg, Lemelerberg,
Hellendoornseberg, Luttenberg, Holterberg, Markelose berg, Herikerberg, Apeberg

De routes staan in dit gpx-bestand