Tja, gummikoe, wat kun je hier vinden? De tijd zal het leren! We hebben ook een heleboel informatie bij @Home staan, maar ondanks onze maandelijkse donatie is de ruimte daar zeer beperkt. Reden om uit te zien naar eigen ruimte.Gummikoe? Wat nou gummikoe?

Gummikoe (Gummikuh op z'n Duits) is de bijnaam voor een BMW motorfiets. De eerste modellen met een boxermotor (R-series) hebben deze naam gekregen omdat bij dit type motoren de achterkant naar boven bewoog bij het wegrijden, ten gevolge van de cardanreactie. Bovendien zorgt de boxermotor ook nog eens voor een constant heen en weer schudden van de motor. Een koe die opstaat doet dat door eerst de achterkant omhoog te bewegen. En al lopende is de heen en weer gaande beweging bij een koe niet over het hoofd te zien.
De overeenkomst tussen boxer-BMW's en koeien werd het eerst opgemerkt door de duitse motorjournalist Ernst Leverkus, bijgenaamd Klacks. Hij verleende daarom de titel Gummikuh aan dit type motoren. Veelal wordt dit nog weer afgekort tot Kuh, fonetisch ook wel tot "Q" ([ku:] op z'n duits).